A Fiat Ducato tolatókamerája csak hátramenetbe kapcsoláskor kapcsol be. Sokszor előforudl, hogy hamár ott van az a kamera, akkor de jó lenne használni. Van, hogy csak látni szeretnénk, hogy mi van mögöttünk, de a forgalom figyelésére is jó lenne olykor.

Ha biciklitárolónk is van, vagy egy utánfutónk, akkor is néha jó ránézni menet közben, hogy minen rendben van e vele. Sajnos erre nem ad lehetőséget a gyári tolatókamera és fejegység. 

A kamera két esetben kapcsol be. 1. Hátramenetbe tesszük a sebességváltót. 2. kinyitjuk a hátsó ajtót. A legegyszerűbben úgy tudjuk megolnai, hogy bármikor be tudjuk kapcsolni a tolatókamera képét, ha a hátsó ajtó nyitás érzékelőjét megszakítjuk egy kapcsolóval. Ezzel a módszerrel nem kell komolyabban belenyúlni a Ducato elektronikájába. Azért az ajtó nyitás a jobb, mert ha a hátramenet kapcsolót használjuk, akkor a tolatólámpa olyankor felkapcsol és az elég megtévesztó a többi közlekedő számára. Ha az ajtó nyitás érzékelőjét használjuk, akkor csak annyi történik, hogy az autó jelzi, hogy nyiva van a hátsó ajtó, de mivel mi kapcsoltuk be, ezért tudjuk, hogy mi okozza a figyelmeztetést. 

Figyelem! Arra kell figyelni, hogy ha ezt a kapcsolót bekapcsolva hagyjuk, akkor nem lehet beriasztani az autót, mert úgy érzékeli a központi elektronika, hogy nyiva van a hátsó ajtó.