Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

A lakóautó vízrendszere

A víz talán a legelső kényelemfokozó egy lakóautóban, hiszen egy flaska vizet biztos, hogy mindenki visz magával már egy kirándulásra is.
Ahogy a lakóautók úgy a vízrendszerek is igen sokfélék lehetnek, de lényegében „csak” átcsorgatjuk a vizet egyik tartályból a másikba.

A legegyszerűbb vízrendszer, ha egy 20 literes műanyagkannából felszivattyúzzuk a vizet egy csapba, és az lefolyik egy másik kannába. Ezt a megoldást egyszerű kempingautóknál alkalmazzuk. Egy reggeli mosakodást már biztosít, és az már nagyszerű érzés tud lenni.
A mai lakóautókban általában a frissvíztartályból egy membrán szivattyú nyomja a vizet a rendszerbe. A vezeték a bojlernél kettéágazik, és innen külön fut tovább a hideg és meleg víz a csapokhoz, majd a lefolyóból a szennyvíztartályba folyik.

 

A használat olyan, mint a lakásokban, de a megépítése és karbantartása több munkát igényel, hiszen itt kellenek tartályok és szivattyú is, és ezekre nem árt kicsit odafigyelni.

A lakóautós bojlerek, kb. 10 liternyi vizet felfűtenek, majd tartanak 50-70 fok hőmérsékleten. Így a keverőcsapokból egyszerre kb 20-30 liter kellemes hőmérsékletű víz engedhető, ami bőségesen elegendő szokott lenni. Sokan nem gondolják, de a főzés-mosogatás általában több vizet fogyaszt el, mint a tisztálkodás. Egy felnőtt ember némi gyakorlattal 5-8 liter vízzel le tud zuhanyozni. A gyerekeket is hamar meg lehet tanítani a takarékoskodásra. 15 liter alá is mehet :)

 

A lakóautókban 3 „féle vizet” és ezeket tároló tartályt szoktunk megkülönböztetni.

-Frissvíz. (wasser, fresh water)
A kb. 70-130 literes tartály általában ülés vagy ágy alá rejtve, esetleg a duplapadlós lakóautóknál a két padló között található.
A víz betöltéséhez legegyszerűbb, ha a lakóautó oldalába vágott betöltőnyílást használjuk. Érdemes többféle csatlakozóval is felszerelkeznünk, mert sok eltérő csappal találkozhatunk utazásaink során. Ha a slagot nem tudjuk csatlakoztatni a vízcsapra (pl.: utcai nyomókút), akkor jó, ha van egy csőrös kannánk esetleg tölcsérünk. A lakóautó oldalában lévő betöltőnyílás egy 40 mm.-es csövön keresztül vezeti a vizet a tartályba, és egy külön vékonyabb cső gondoskodik a levegő visszaáramlásáról, hogy a vízfogyasztás idején, a tartályban ne jöjjön létre vákuum.

A vízbetöltő nyílást mindig tartsuk kulcsra zárva! Előfordult már, hogy segítőkész kutas ide tankolta a gázolajat, de akár még „csínytevés” áldozatai is lehetünk. Ezek a teljes vízrendszer cseréjéhez vezethetnek.

A tartályban lévő vízmennyiség kijelzésére a tartályba egy érzékelőt építünk be, mely különböző hosszúságú pálcák vízbeérésével érzékeli a víz szintjét. Ennek jelét vezetjük a központi kijelzőre.

Bár fontos, hogy mindig ivóvizet töltsünk a frissvíztartályba, ivásra semmiképpen sem ajánlott. A tartályban a víz sokat áll. Útjaink során általában a maradékvízhez töltünk hozzá frissvizet, így az sosem 100%-ig friss. Szokott maradni víz a bojlerben és a vezetékekben is. A pangó vízben egy idő után még sötétben is megindul a különböző mikroorganizmusok és algák elszaporodása. Ezek ellen vásárolhatunk különböző vegyszereket is (thetford, certinox, dometic), de ezek használata esetén szintén nem javasolt a víz ivása.
Az általunk javasolt legegyszerűbb megoldás, ha olyankor, amikor nem használjuk a lakóautót (akár csak pár napig is), leeresztjük a vizet a tartályból és a bojlerből is. A csapokat és a tartály nyílásait hagyjuk nyitva, így a rendszer kiszárad. A száraz tartály egész biztosan nem fog sem algásodni, sem dohosodni, és a környezetünket sem terheljük vegyszerekkel.

 

Használtvíz, szennyvíz (abwasser, gray water) .

Lakókocsikban sokszor megspórolják a szennyvíztartályt, és egyszerűen kivezetik a csövet a kocsi alján. Ebben az esetben úgynevezett szennyvíz taxit lehet használni a víz gyűjtésére és elszállítására. Ez kempingekben jó, de egyéb helyeken nem igazán praktikus megoldás.

A beépített szennyvíztartályok mérete általában valamivel kisebb, mint a frissvíztartályé.
A lehetőleg az alvázra szereljük. A gyakoribb típusokhoz (pl. Fiat Ducato) léteznek olyan formájú használtvíz tartályok is, melyek az adott kocsi alvázához illeszkednek.

A mosogatóban, mosdóban és zuhanyzóban használt vizet gyűjtjük a szennyvíztartályba. A WC „terméke” ma már nem kerülhet ebbe a tartályba, de régebbi lakóautóknál még találkozhatunk közös tartállyal. A szennyvíztartályba tehát csak a fürdő és mosogató víz kerül, de idővel ebből is gusztustalan lerakódások alakulnak ki. Lehet kapni különböző vegyszereket, de a háztartásokban használatos zsíroldószerekkel is lehet tisztán tartani.
Fontos, hogy a mosogatóba ne eresszünk bele olajos, és főleg zsíros dolgokat, mert ezek a szennyvíztartályba érve lehűlnek és a tartály falára rakódnak. Az összes lefolyóba érdemes szűrőt tenni, ezekkel elkerülhetőek a dugulások.
Itt is ajánljuk, hogy ha nem használjuk a lakóautót, akkor a tartályok legyenek üresek és a csapok nyitva.

 

A WC tartály ( black water) ma már mindig egy teljesen különálló, zárt, kivehető kazetta.
Leggyakrabban a Thetford cég termékeivel találkozhatunk.
Kisebb kempingautókban használható a Porta potti sorozat, amit akár a szekrénybe rejtve is szállíthatunk.

Fürdoszobás lakóautókba inkább a beépített WC-ket használjuk a C200 vagy a C400 sorozatból.

Ezek is lehetnek önálló víztartállyal ellátva, de egyszerűbb, ha a lakóautó vízrendszerére csatlakoztatjuk és a frissvíztartályból kapja az öblítő vizet. A külön víztartály előnye hogy illatosító-síkosító vegyszert lehet keverni az öblítővízbe, viszont állandó pluszmunka a tartály külön feltöltése.

 

A szivattyúk:
Sok gyártó és típus terjedt el, de jellemzően két működési típussal találkozhatunk.

Az kis vízfogyasztás esetén, inkább csak kempingbuszokban alkalmazzuk a merülő, centrifugál szivattyút. Kis lapátkerekek forgásának következtében a centrifugális erő nyomja a vizet a csövekbe. Kézmosó és mosogató ellátására elegendő víznyomást és vízmennyiséget produkál. A működtetéséhez elektromos kapcsolóval is ellátott vízcsap szükséges. A csap megnyitásakor egy elektromos mikrokapcsoló zárja a szivattyú áramkörét is. Ennél a megoldásnál elzárt csapok esetén nincs nyomás alatt a vízrendszer. Ár, teljesítnény és tapasztalataink alapján a Comet VIP+ típust szoktuk beéppíteni.

A leggyakrabban használt megoldás a membrán szivattyú. Ilyen készüléket építünk be akkor, ha zuhanyzóra is szükség van. Nagy előny komfortérzetben, hogy a vízrendszer állandóan nyomás alatt van, így a csapból megnyitáskor azonnal megfelelő nyomással folyik a víz (úgy mint otthon). Ár, teljesíymény és tapasztalataink alapján a Fiamma Aqua 8 típust javasoljuk. Excenter segítségével 3 gumidugattyú végzi a víz pumpálását. A visszafolyást gumimembrán szelepek akadályozzák meg. A szívó oldalon egy vízszűrő védi az érzékeny membránokat a szennyeződéstől. A nyomó oldalon egy nyomáskapcsoló figyeli a rendszert, amikor elzárjuk a csapot, a megnövekedő nyomás hatására a nyomáskapcsoló leállítja a szivattyút.

Nyomáskiegyenlítő puffer:
A sorozatgyártott lakóautóknál elvétve lehet találkozni vele, talán takarékossági okokból. Javasoljuk a beépítését ugyanis használatával csökken a szivattyú ki-be kapcsolása (kis vízfogyasztás esetén zakatolás) így növekszik a szivattyú élettartama, kíméli az egész vízrendszert a nyomáslökésektől, és csökkenthető a vízfogyasztás is.

A vízmelegítők:
Itt is sokféle megoldás lehetséges. A lakóautókban legelterjedtebb a Truma, pb gázról működő, kombi készüléke. Ez egyben a lakóautó levegős körfűtését is ellátja, de természetesen működtethető nyári (csak vízmelegítés) üzemmódban is.

Létezik pb gázról működő önálló bojler is, ami csak vizet melegít.

Néhány éve megjelentek a diesel üzemű kombi készülékek is melyeknek hatalmas előnye, hogy nem kell a gázpalackok cipelésével és töltésével foglalkozni, mert a lakóautó üzemanyagtankjából veszik az energiát. A Truma combi készülékének mérete megegyezik a PB gázos készülékének méretével, így annak helyére beépíthető. A Webasto készüléke külső beépítésre lett fejlesztve így a lakóautó alvázára függeszthető és nem foglal helyet a belső térből.

Egyszerű megoldás a hálózati elektromos áramról működő bojler, de hátránya, hogy csak akkor működik, ha biztosítva van a hálózati feszültség. A Truma Therme TT készüléke a körfűtés segítségével is képes felmelegíteni a vizet.

Külső vízcsatlakoztatás.

A hálózati vizet közvetlenül a lakóautók vízrendszerére kötni az eltérő nyomás miatt nem szabad. A hálózati víznyomás 3-10 bar között változhat, ugyanakkor a lakóautók rendszere max. 2 bar nyomásig terhelhető. A nagyobb nyomás tönkreteszi a bojlert, a szivattyút és a csatlakozások is eldurrognának.
A vízhálózatra csatlakoztatást legkulturáltabban egy olyan nyomáscsökkentő közbeiktatásával lehet, megoldani mely a hidegvízrendszerre egy szokványos gardena csatlakozóval köthető és így folyamatosan biztosítja a 1.5 bar állandó víznyomást a lakóautó vízrendszerében.

Másik típusú lehetőség a frissvíztartályban lévő víz automatikus utántöltése. Ezt egy WC tartályokhoz hasonló szeleppel lehet megoldani. Ennek segítségével nem kell a tartályt utántöltögetni. A vízrendszerben a nyomást a vízpumpa produkálja.

Csatlakozók.

A lakóautó gyárakban a szalagon történő sorozatgyártásnál gyakran gyorscsatlakozókat használnak.

A gyorscsatlakozók megkönnyítik a munkát, de később, ha gond van velük és nincs cseredarab, akkor megnehezítik az életet. Mi inkább egyszerű bilincseket használunk, ezeket bárki, bármikor egyszerűen tudja bontani, cserélni, még az utazása alatt is.

 

Téli használat.
A lakóautózást nem kell abbahagyni a hideg miatt.
A frissvíztartályok a vezetékek ugyan rejtve, de a lakótérben találhatóak, tehát ha a lakóautó fűtése működik, akkor ezeknek nem történhet bajuk.
A bojler szintén a lakótérben van, vagy (Webasto Dual Top esetében) a fűtés működésének köszönhetően nem fagy el.
Egyetlen külön odafigyelést igénylő rész a szennyvíztartály és annak csapja.
Amennyiben ez nincs téliesítve, a lakóautósok különböző megoldásokat használnak.
Léteznek természetet nem károsító fagyálló folyadékok, melyek nem túl nagy hidegben még megakadályozzák a fagyást. Ennél a megoldásnál számolni kell az anyag hígulásával is a tartályban.
A legegyszerűbb megoldás, ha a szennyvíztartály leeresztő csapját nyitva hagyjuk, és vödröt teszünk alá, így a víz még melegen távozik a tartályból. Ez nem túl elegáns megoldás, de jobb, mint egy szétfagyott tartály.

Kétségtelenül a legprofibb megoldás a rendszer téliesítése.
Ilyenkor a tartályba építünk egy fűtőpatront, mely 5 fok feletti főmérsékleten tartja a vizet. A felesleges áramfogyasztás elkerülésének érdekében leszigetelhetjük az egész víztartályt.

Vízrendszer téliesítés:
A fagy igen nagy károkat tud okozni, és itt nem csak a készülékek tönkremenetelével lehet számolni, hanem sok esetben komoly bútorbontási munkával is.
A lakóautóban a legdrágább és egyben leginkább fagyérzékeny dolog a bojler. A fagykárra a garancia sem vonatkozik. Természetesen a többi alkatrész sem viseli sokáig a jég tágulását.
Téliesítés elvégzésekor lakóautónként lehetnek eltérések, de általánosságban a következőket kell megtenni.
Az összes tartály leeresztésével egyidejűleg a bojlerből is le kell engedni a vizet. Ennek csapját mindig a bojler mellet találjuk.
A Truma legújabb leeresztője (és egyben nyomásszabályzója) tetején lévő gombot kell elcsavarni.

A Webasto DualTop készülékeknél pedig a leeresztő szelep a kezelőpanelről vezérelhető.

A bojlerek leürülése a kis szelepek és vékony csövek miatt eltart pár percig.
A leeresztéskor az összes vízcsapot is nyissuk ki középállásban, hogy levegő tudjon kerülni mind a hideg mind a meleg vízcsőben a víz helyére. Így a bojler víztelenítő csapján keresztül a csövekben lévő víz nagy része is távozik.
A frissvíztartály leürítése után a membránszivattyút érdemes járatni még egy kicsit, mert így kinyomja a még benne lévő vizet.
A rendszerben azonban még maradhat víz, mely a csöveket, csapokat, csatlakozókat szétnyomhatja.
Amikor a bojler is leürült, az egész rendszert ki kell fúvatni.
Nagyon fontos, hogy 2 bar-nál ne legyen nagyobb a nyomás!
Mivel a vizet nem a nagy nyomás, hanem a nagy légmennyiség tolja ki a csövekből, ezért az autópumpaként árult kompresszorok erre alkalmatlanok. A víztelenítést tartályos kompresszorral lehet elvégezni.
Ha lehet, akkor a csőrendszert megbontva (a szivattyú után) kell a levegőt rácsatlakoztatni és csaponként külön-külön hideg és meleg körön egyaránt fúvatni, amíg csak levegő jön a csapból. A fúvatás alatt a bojler leeresztő szelepét el kell zárni, hogy a meleg ágból is kifújhassuk a vizet, majd a művelet befejeztével újra kinyitni, hogy a közben idegyűlt víz is távozhasson.

Kényelmesebb, de drágább megoldás a vegyszeres víztelenítés.
Kifejezetten erre a célra gyártanak olyan vegyszereket, melyek nem mérgező propilén-glikolt tartalmaznak. Ilyen pl a Winter Ban vagy a Rabba-Frost.
A tartályokból és a bojlerből történt leeresztés után a frissvíztartályba kell önteni a vegyszert, majd a szivattyúval elnyomatni a csapokig, így a vizet kiszorítja, és télen a fagyálló van a rendszerben. A bojler megtöltése azonban sok vegyszert igényelne, ezért ide egy by pass ág beépítésére van szükség.
Ezek a fagyállók 4-5 literes kiszerelésben 20-30 euróba kerülnek. Mielőtt újra használni akarjuk a vízrendszert a fagyálló folyadékot alaposan öblítsük ki belőle.
Figyelem! A gépjárművek fagyálló folyadéka és az ablakmosó etilén-glikolt tartalmaz, mely súlyosan mérgező. Ezeket nem szabad erre a célra haszn