Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Mire jó a lakóautó?

Értékelés:
(1 szavazat)

A lakóautó megfogalmazása:
Különleges rendeltetésnek megfelelő felépítményű gépjármű, amelynek belső tere lakhatásra van kialakítva és berendezve.

Mindenhol otthon.

Sokan azt gondolhatják, hogy fölösleges egy lakóautót fenntartani, mivel egy évben csak egy-két alkalommal használható.
Ez azonban nem feltétlenül így van!
Ha nem túl nagy lakóautónk van, akkor a hétköznapokon is nagyszerű érzés egy olyan autóval közlekedni, amiben kényelmesen elférünk, tudjuk, hogy mindenünk ott van velünk, tudunk hova pakolni, s mégis több személy szállítására alkalmas. A transporterektől kezdve kisebb és nagyobb teherautókban is alakítottunk már ki a megrendelők igényei szerinti lakóteret.

A bútorzat anyaga, elrendezése, és a lakóautó felszereltsége is a megrendelő igényei alapján készül. Lehet az kirándulásokra szánt piknik autó, kis átalakításokkal vagy teljeskomfortos lakóautó is, de lehet a kisáruszállító és lakóautó kombinációja is.

Kialakíthatunk a hátsó részben rakteret motoroknak, quadnak vagy gokartnak úgy, hogy az első részben egy kis lakásban lakhat a versenyek idején. Beépíthetünk mosogatót, gáztűzhelyet, zuhanyzót, WC-t, hűtőt, klímaberendezést, állófűtést vagy bármilyen komfortnövelő gépészetet.
Akinek a munkája megköveteli, hogy sokat legyen úton, annak egy kisebb lakóautó sokkal kényelmesebb utazást biztosít, mint a személyautó. Nem kell panziót keresgélni és idegen párnákra hajtania a fejét, hiszen a saját ágyában aludhat, ami ráadásul nem kerül semmibe, s nem utolsó sorban tud főzni, asztalnál enni, zuhanyozni és a WC-t használni az autójában, az otthonában.

Ha szükséges, akkor maradhat hely a szállítandó árunak is, hiszen néhány mozdulattal áruszállításra alkalmas csomagtér alakítható ki. Ugyanakkor a családdal, vagy a baráti társasággal is, sokkal praktikusabban használható hétvégi kirándulásokra, de akár csak egynapos piknikekre is, mint egy személyautó.

Akinek lakóautója van, annak a nyaralások alatt nem kell szállásköltséggel számolni. Nem kell állandóan pakolnia szállodába be, szállodából ki. Az utazás alatt nem kell alkalmazkodni semmilyen programhoz. Bárhol megállhat az utazás alatt. Ha megéhezik főzhet magának, de akár menet közben is lehet készíteni friss szendvicseket, hiszen van hűtő, van asztal és vannak evőeszközök. Nem egy útszéli parkoló koszos padján kell leülni enni, vagy drága út menti büfékben, hanem a saját étkezőjében fogyaszthatja el ebédjét. Ha pedig inna egy kávét, akkor sem kell a benzinkutakat lesni, mert akár menet közben is megfozheti. Egy forró nyári napon, a városnézés után zuhanyozhat egyet, akár a belváros közepén. Ha pedig hűvösre fordul az idő, akkor sem kell a pulóverekért kipakolni a csomagtartót, és áttúrni a táskákat, hanem csak kivenni a szekrényből. Mint otthon. Ha a gyereknek pisilni kell az autópályán, akkor nem kell aggódni, hogy vajon kibírja-e a következő benzinkútig. Ha pedig még pelenkás, akkor sincs gond azzal, hogy hol, hogyan lehetne tisztába tenni. Menet közben a gyerekek az asztalnál ülve társasjátékozhatnak, vagy mesét nézhetnek a tv-n. Ha pedig a melegben valaki megszomjazik, akkor csak ki kell venni a hűtőből egy hideg italt.
Ezt a felsorolást nagyon sokáig tudnánk még folytatni.
Személyautókat szoktak úgy hirdetni, hogy full-full extra. De melyikben van huto, gáztuzhely, zuhanyzó vagy WC?

A lakóautó olyan, mintha észrevétlenül mindig magával vinné a saját igényei szerint berendezett házát.

"BIWAK"