Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Webasto fűtés Kiemelt

 Hajtóanyag: Diesel / Benzin 

Több mint 100 év tapasztalattal.
A Webasto a DualTop, Diesel üzemű kombi készülékével a lakójármű piacot célozta meg. Lakóautókba történő beszerelésüket Magyarországon elsőként (2008-ban) a Biwak Kft kezdte meg.

Élvezd az utat!

A Webasto több mint 100 éves tapasztalataival a lakójárművek felé fordult. Diesel üzemű forrólevegős fűtőkészülékeket már régóta gyárt, de a 2007-es CARAVAN SALON DÜSSELDORF kiállításon bemutatta a kifejezetten lakóautók számára kifejlesztett, Webasto Dual Top névre keresztelt kombinált fűtő és bojler készülékét. A legtöbb beépítését Magyarországon a Biwak Kft végzi, ezáltal nekünk van a legnagyobb tapasztalatunk ebben. Vannak cégek akik elvállalják a beépítést, mert foglalkoznak Webasto termékek szerelésével, de ez a készülék nagyban eltér a többi terméküktől, ezért ismerni kell ahhoz, hogy ne csak beépítve legyen, hanem szakszerűen beépítve legyen és ezzel megelőzve az ügyfél későbbi használat közben felmerülő problémáit.

      Webasto DualTop Kombi kazán

A Webasto Dual Top mellett szintén nagy lakóautós érdekesség a diesel üzemanyaggal működő kerámialapos tűzhely a Webasto Diesel Cooker X 100. Ez a készülék úgy néz ki mint egy kerámialapos tűzhely, azzal a különbséggel, hogy a jármű üzemanyagtankjából veszi a működéséhez szükséges üzemanyatot. A készülék teljesen zárt rendszerű ugyanúgy, mint a fűtőkészülékek. Az égéshez szükséges levegőt kintről szívja, és az égésterméket ugyanúgy kintre pufogja ki.

 

      Webasto Diesel kerámia főzőlap

 

Ezen készülékek alkalmazásával már száműzni lehet a gázrendszert a lakójárműből. További előny, hogy sok használható hely is felszabadul a lakóautóban, ugyanis a Webasto Dual-Top készüléket a lakótéren kívül, az alvázra lehet rögzíteni, továbbá nincs szükség a gázpalacktárolóra sem.

A készülékek árainál is érdemes figyelembe venni, hogy nincs szükség a gázrendszer kiépítésére és a gázpalackokra sem.

Kényelmi szempontból vitathatatlan előny, hogy a Webasto készülékei a lakóautó üzemanyagtartályából 'táplálkoznak'. Üzemeltetésük is gazdaságosabb (kb1/3-a), mint a gázkészülékeké. Akár két-három hétig is állhat egyhelyben, folyamatos fűtéssel a lakóautó, és ezután is csupán a legközelebbi benzinkútig kell elmenni, ahol egyszerűen csak a lakóautót kell megtankolni.

      Webasto AirTop 2000STC, EVO 40, EVO 55

A DualTop készülék, a 6 kW-os teljesítményével, valamint a 230V-os kiegészítő fűtőszálas 7,2 kW-os teljesítményűvel a legnagyobb lakóautók számára is biztosítani képes a kellemes meleget, míg a kisebb teljesítményű készülékek, amellett, hogy a kisebb lakóautók, transporterek, fűtőkészülékeként alkalmazhatóak, kiválóan alkalmasak a lakóautók már meglévő fűtésének kiegészítéseként. Ezek a kisebb, 2-4-5,5 kW teljesítményű disel fűtések alkalmas arra, hogy napközben nem engedik lehűlni a lakóautót, sőt enyhébb napokon önállóan is kielégítik a fűtésszükségletet. Így egy ilyen kombinált rendszerrel jelentősen csökkenthető a gázfogyasztás, és nem kell tartani a palackok gyors kiürülésétől sem.

További előnyök:
Alacsony beépítési költség.
Alacsony áramfelvétel. Ennek köszönhetően különösen alkalmasak hosszú ideig tartó álló helyzeti fűtésre
Azonnali hőleadás már fűtésindításkor
A forrólevegős rendszernek köszönhetően egyéni, jól szabályozható hőelosztás építhető ki a lakóautóban.