Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Truma fűtés Kiemelt

Hajtóanyag: Gáz / Diesel

Komfort, mozgás közben, 55 éve
A Truma fűtésrendszerek a folyékony gáz, illetve 2008 vége óta, a Dízelolaj energiáját is használják működésükhöz. Biztonságos, költségkímélő és egyszerű üzemeltetés, az Önök kényelméért.

A lakóautó és lakókocsi fűtésre leggyakrabban a Truma termékeit alkalmazzák. Köszönhető ez a sok éves tapasztalatnak, és a megbízható Truma készülékeknek. Legelterjedtebbek a PB gázról üzemelő készülékek, illetve a PB-gázüzemmel együtt alkalmazott elektromos (230V) fűtés-kiegészítések. Az elektromos fűtés-kiegészítéssel az enyhébb napokon nincs szükség a gáz fogyasztására, nagyon kemény hidegben pedig rásegíthetünk a gázüzem teljesítményére.

A készülékek forró levegőjét körfűtésként alkalmazva kellemes hőmérsékletet lehet biztosítani a lakójárművekben a leghidegebb téli időben is.

További előnyök:
Gazdaságos beszerzés
Alacsony áramfelvétel, különösen alkalmas hosszú ideig tartó álló helyzeti fűtésre
Azonnali hőleadás már fűtésindításkor Egyéni hőelosztás a lakóautó; belsejében

Nyugat Európában a Truma szervizellátottsága igen jónak mondható. Számos mobil Truma szerviz található, melyek kiszállnak a kempingekbe is, ezzel is biztosítva a gondtalan kikapcsolódást .

A Truma ajánlásai a téli használathoz :

  • Mielőtt téli útra indul, ellenőrizze, hogy a gázpalackjaiban csak propán gáz legyen töltve A bután gáz ugyanis 4°C alatt nem használható.
  • Trumatic S kéményes fűtőberendezéseknél, a téli kempingezéshez ajánlott egy kéményhosszabbítás (max. 45cm) így akár 30 cm-es hó is rakódhat a tetőre.
  • Amennyiben a lakóautó Truma fűtését menet közben is használják, és a lakóautó tetején csomagokat is szállítanak, úgy a kéményhosszabbításnak ezek fölé kell nyúlnia legalább 10 cm-rel.
  • A gázfogyasztást hozzávetőleg napi 3-4 kg propángázzal érdemes számolni, ezért legalább két gázpalackot kell használni.
  • Amennyiben a Trumatic C típusú fűtőkészülék ágy alá (zártan) vagy szekrényben került beépítésre, úgy ellenőrizni kell, hogy a lakótér felől a készülék szellőzése legalább 150 cm2 szabad nyílás (a beszívott levegő szabad áramlásának érdekében). Ellenkező esetben hőfelhalmozódás történhet a készülék körül.
  • Hazaérkezés után minden vizet el kell távolítani a rendszerből. A fagykárok nem jelentik részét a jótállásnak. A kéményszellőzőket is le kell zárni, ez megakadályozza, hogy pókok fészkeljenek a készülékbe. Ha ez mégis megtörténne lépjen kapcsolatba egy Truma szervizzel.
  • Téli elindulás előtt tesztelje fűtés és melegvízrendszerét. A fűtést, a ventillátort és a vízmelegítő-készüléket is. Tegye meg ezt jóval indulás előtt, hogy legyen még idő orvosolni az esetleges problémákat.
  • Hideg időben a szellőztetés különösen fontos! Az emberi test, a légzés, és különösen a főzés vízpárát bocsát ki. A nedvesség mindig összegyűlik a hűvösebb helyeken, és itt megindulhat a penészedés. 5-10 perces szellőztetéssel ki kell cserélni a párás elhasznált levegőt friss száraz levegőre, ami a forrólevegős körfűtésnek köszönhetően gyorsan felmelegszik.